Landspokalturneringen

Borup (serie 4) – Skælskør (serie 2)

Tirsdag den 29. maj kl. 19.00 i Borup

resultat: 4 – 2

 

Skælskørs serie 2 spillede tirsdag aften kamp i Landspokalturneringen, modstanderen var Borup fra serie 4.Denne kamp udviklede sig, måske nok som forudset af nogen, til en rigtig pokalgyser, der skulle forlænget spilletid til (2 x 15 min) før Borup kunne trække sig sejrrigt ud af kampen med resultatet 4-2. Skælskør fik ellers en drømmestart, da Martin Larsen efter blot 2 minutters spil bringer Skælskør på 1-0. Bolden bliver på et indkast forlænget, og ryger lige ned for fødderne af Martin Larsen, der resolut sparker Skælskør i front.

Det skal siges at Borup er et rigtigt godt serie 4 hold, der også ligger i toppen af serie 4. Det kunne man godt se, idet de ufortrødent kæmper videre, og med flere store chancer for at udligne. Skælskørs Martin Pedersen er meget tæt ved at gøre det til 2-0 i det 25. minut, men bolden stryger desværre lige forbi målstolpen.

I det 30. minut foretager Skælskør et par udskiftninger, vel sagtens af den grund, at Skælskør spillede skidt, der var også en del ”snakkeri” spillerne indbyrdes, og ikke altid lige positivt, man gav modstanderne alt for meget plads, det var især på midtbanen det kneb med at få styr på spillet. Det resulterede ofte i ”lange” spark fra forsvaret frem til angriberne, som måtte løbe forgæves mange gange. Det skal til Borups ros siges, at deres bagerste mand, som var en af sit holds bedste sammen med holdets nr. 11, fik lov til at stå og heade alt væk, der var ikke ingen der gik rigtig til ham eller generede ham, eller gav ham lidt ”krop” som man siger, så han havde meget let spil. Stillingen forblev ved de 1-0 ved halvleg.

Borup starter 2. halvleg med at lægge pres mod Skælskør, hvad de for øvrigt også gjorde i store dele af 1. halvleg, og efter blot 30 sekunders spil bringer de balance i tingene og udligner til 1-1, og efter 10 minutters spil har de brag af et skud på overlæggeren. Spillet foregik mest på Skælskørs banehalvdel, men det er alligevel Skælskør der kommer foran i det 15. minut ved Martin Pedersen. Han opfanger en bold der er på vej tilbage til målmanden, Martin når bolden inden målmanden og kommer uden ham, og sparker Skælskør foran 2-1. Selvom man, som Skælskør-mand, skal være solidarisk var det dog ikke helt retfærdigt efter spil og chancer, men sådan er fodbold jo.

Borup lod sig dog ikke kue, de lagde nu et endnu større pres på Skælskør, og deres anstrengelser giver da også resultat i det 25. minut, da Borups nr. 11 slipper fri på baglinjen, han burde være taklet inden han nåede så langt, men han sender en bold på tværs i feltet, og en helt umarkeret Borup-spiller har nemt ved at udligne til 2-2.

10 minutter før slutfløjt, bliver Borup ramt af et gult og må spille til ende med kun 10 mand. Det resulterede i et par chancer til Skælskør dog uden resultat, og den ordinære kamp endte 2-2. Man skulle nu ud i forlænget spilletid. Borup blev nu fuldtallige igen, og lagde igen pres på Skælskør, og i det 13. minut af den forlængede spilletid bringer Borup sig foran 3-2.

De trækker sig nu længere tilbage på banen, og Skælskør overtager lidt af initiativet, med et par gode muligheder til følge. Borup kæmpede nu alt hvad de havde lært, for det stod klart for dem, at en sensation lurede, for kunne de nu slå et serie 2 hold så ville det være en flot præstation. Borup levede nu stort set på kontra-fodbold, og Skælskør kastede mange frem for at fremtvinge en udligning og måske derved nå ud i evt. straffespark. Det går desværre ikke altid ”som præsten prædiker” siger man, og det var også tilfældet her, idet Borup i sidste minut af 1. halvleg i den forlængede spilletid bringer sig yderligere foran 4-2. Sidste halvleg af den forlængede spilletid er vist ikke noget at skrive hjem om, og kampen ender 4-2 til Borup. En sensation var i hus for Borup.

Man må sige at denne kamp var en typisk pokalkamp, det lavere rangerende hold slog et højere rangerende hold, det er meget tit dette sker. Det er ofte fordi at det højere rangerende hold tager for let på opgaven, og tror man har vundet forhånd, det vides ikke om Skælskør havde den tanke.

Skælskør er nu ude af pokalturneringen og kan herefter koncentrere sig helt om turneringen. Vi må så håbe at Skælskør på lørdag kl. 15.30 hvor Faxe kommer besøg, viser noget af det spil vi har set holdet kan, og derved igen komme oven på, efter nu to nederlag inden for en uge. Det bliver spændende at se, om nogen af de 4 skadede spillere bliver klar, for de var stærkt savnet i kampen mod Borup.

Vel mødt på lørdag den 2. juni på Skælskør Stadion.

Skælskørs 2. hold spiller lige inden 1. holdet klokken 13.30, hvor der er et lokalopgør i vente, idet Skælskør tager imod Eggeslevmagle.

Skælskørs serie 2 mandskab møder Faxe kl. 15.30.

Oprettet 30.5.07 af Svenne.